Gratis fragt ved køb over 600,-

Vi sender din ordre hurtigst muligt

Sake

Lær lidt mere om sake fra japan her

Introduktion til sake

Vi har længe haft en drøm og ønske om at importere og introducere ægte kvalitets sake og herved opbygge kendskab og distribution af denne ædle drik fra Japan.

Således er vi stolte over at kunne præsentere Akashi-Tai premium sake i Danmark og virkeliggøre denne drøm.

Akashi-Tai Sake Brewery er et kvalitetsbevidst mindre Sake bryggeri beliggende i fiskerbyen Akashi i Hyogo præfekturet i det vestlige Japan. Her forenes håndværksmæssig unik sake kvalitet med årelang fin bryg-tradition.

Hyogo er bl.a. kendt som et traditionel Sake bryggeriområde, hvor bryggerierne nyder godt af den bedste Sake ris og reneste vand.

Vores udvalgte serie af Akashi-Tai er ægte ikke-industriel sake produceret i små batches af Toji (brygmester) Kimio Yonazawa og hans dedikerede team.

Her benyttes traditionelle håndværksmæssige brygmetoder, og der anvendes kun den højeste kvalitet af lokal producerede ris. De traditionelle brygmetoder kombineres fint med moderne kvalitetsudstyr og temperatur kontrol, så kun den ypperste sake kvalitet opnås.

Hvad er sake?

Hvad er sake?

Sake er en alkoholisk drik fra Japan lavet af ris, vand, gær og ris Koji (svampekultur dyrket på dampet ris). På japansk er sake egentlig ordet for en hvilken som helst alkoholisk drik, mens det rigtige ord for risvin, som vi forbinder med Sake, er Nihonshu.

Sake (Nihonshu) er for det meste helt klar svag gylden, men kan være sløret eller mælkehvid efter type og filtreringsgrad.

Sake kan være blid og forfriskende i smag, afrundet og frugtig, eller fyldig og fed alt efter ris kvalitet, risens poleringsgrad, vand og brygmetode.

Sake fungerer naturligvis rigtig godt til Sushi og forskellige fiskeretter. Du vil også opleve at mange af de sake, som du finder her i shoppen, fungerer godt til ost, lam og and.

Hvad smager sake af?

Der findes mange forskellige smagsvarianter af sake, og det er derfor vi synes at netop denne drik er sÃ¥ utrolig spændende. Den kan variere i fyldighed, bitterhed, sødme, styrke og tørhed. Det handler om at finde frem til præcis den smagsvariant, der passer bedst til dig. Det samme gælder alle andre former for spiritus – ikke alle smager ens. 

Hvordan drikkes sake?

Sake er forbundet med en masse ritualer og traditioner, og traditionelt set skænker man altid op til andre før man skænker til sig selv, og herudover er det altid de yngste der skænker til de ældre først. 

Når man skal fylde glasset, så holdes det frem med begge hænder mens det skænkes op af en anden person. Inden glasset sættes på bordet, er det tradition, at man nipper til sin drik inden den stilles. 

Du kan drikke sake både afkølet og varm. 

Hvor købes sake?

Sake kan købes forskellige steder, men er stadig lidt ukendt på det danske marked. Derfor har vi forsøgt at få så mange sake produkter på shoppen, som muligt, for netop at kunne tilbyde danskerne de mange sake-varianter. 

0
    0
    Kurv
    Din kurv er tomTilbage til shoppen