Producenter
BERLINER BRANDSTIFTER
Siden 2009, har Vincent Honrodt fulgt i familiens fodspor i spiritusindustrien. I 1020’erne var Honrodts oldefar direktør for den tyske sukkerfabrik i Vossberg, hvor han entusiastisk destillerede kvalitets spiritus af sukkerrør og lokale korn. Den enestående smag i hans kreationer var kendt i datidens Berlin og genoplives nu i nye Berliner Brandstifter spiritus varianter af højeste kvalitet.
Berliner Brandstifters unikke produkter produceres i begrænset mængde, gennemgår en mange mange destillering, efterfulgt af op til 7-dobbelt filtrering for nogle produkter, for at opnå den reneste og blødeste smag.
GIN XORIGUER
Gin Xoriguer (udtales ‘sho-ri-gaer) eller gin Mahon som den også kaldes, kommer fra den spanske ø Menorca og er en af de få gins i verden, der har en officiel geografisk beskyttet betegnelse, Gin de Menorca.
Her på øen har de destilleret Mahon Gin siden 1750 i traditionelle, i nu mere end 250 år gamle kobber kedler. Som noget unikt, er Gin Xoriguer – Mahon Gin destilleret på vin fra druer i stedet for et destillat på korn. Vinen giver naturligvis et mere vinøst præg over alkoholen, men flere nuancer og florale smagsnoter. Eneste botanica er enebær fra Catalonien i Nordøstlige Spanien. De gamle destillations kopper kedler opvarmes stadig med brænde, og der destilleres helt efter de originale opskrifter tilbage fra 1750.
PICKERING’S GIN
Pickering’s Gin er produceret af Summerhall Distillery, etableret i 2014 og dermed det første eksklusive gin destilleri åbnet i Edinburg, Scotland, i over 150 år. Et unikt 1.klasses craft destilleri placeret i samme bygning hvor der tidligere lå et dyrehospital, en del af den Kongelige Veterinær Skole, med det kære øgenavn The Dick Vet.
I disse historiske lokaler destillerer Summerhall Distillery den prisvindende Pickering’s Gin i små batches. Den første gin, Original 1947, er baseret på en hemmelig Bombay opskrift nedskrevet i 1947 med udvalgte 9 forskellige og ombyggeligt destilleret og håndtappet i det lille destilleri. Sidenhen kom andre varianter til inklusive Red Top, som er deres London Dry variant.
Ved vores mange gin festival får vi gang på gang overvældende ros for Pickering’s Sloe gin, som oprindeligt blev til på en blanding af Original 1947 og Red Top, og herefter udviklet og modnet med lokale slåen bær og sukker inden tapning på flaske.